Parin viimeviikon aikana pennut on kasvanut kovasti, silmät on auennut ja jalatkin jo kantaa :) Leikkiminenkin jo alkaa pikku hiljaa onnistumaan, murina on kovaa ja kavereita kiskotaan korvista :D

Vieraitakin on jo paljon käynyt, ensimmäisten joukossa pentuja tuli katsomaan Monan kotiväki :) Mona oli innoissaan saamistaan vieraista ja ylpeänä esitteli vauvojaan, hetken se oli myös sitä mieltä että kotiin olisi voinut lähteä mutta aika äkkiä se asettui takaisin pentulaatikkoon hoitamaan pentujaan..

Myös pentujen iskän Reiskan omistaja kävi ihailemassa pentusia jo viikon ikäisinä, ja on täällä kasvattajatädinkin perhettä käynyt hoitamassa ja katselemassa vauvoja, ja muutama muu innokas :)

Mona on hoitanut pentujaan tunnollisesti, maitoa on tullut tarpeen mukaan ja pennun on ollut tyytyväisiä oloonsa. Yöaikaan Mona kuitenkin mieluiten nukkuisi, huomautuksesta kuitenkin menee pentuja hoitamaan :P Vieraat Mona on päästänyt pentujen luokse mukisematta, tosin pysyy lähettyvillä vahtimassa. Kaiken kaikkiaan Mona tuntuu ottavan tehtävänsä suht rennosti :)

 

Poitsu ottaa myös rennosti mamman tukan seassa :)

 

Tää tyyppi nukkuu kyllä oikeestaan melkein aina tässä samassa asennossa :D

 

Parin viikon iässä pennut alkoi ottamaan myös jo vähän varmempia ensiaskeleita, ja samalla äänikavalkaadi kasvoi huomattavasti kun niillä haparoivilla askeleilla sitten mentiin ympäriinsä vaikkei silmät vielä auki ollutkaan, ja vaikka osalla silmät olikin jo auki ei niissä vielä näköä tuntunut kamalasti olevan. Vähän väliä oli joku pennuista eksyksissä jossain päin pentuhuonetta. Tähän tuli onneksi helpotusta nopeasti kun näkö hieman alkoi toimimaan..

Kiusattukin pentuja jo on, suurta vääryttä on koettu mm madotuksella ja kynsien leikkuulla! Matokuuria annettaessa Mona on hieman huolissaan että mitä niille pennuille oikein tehdään, kynsien leikkuussa se tuli katsomaan että mitäs nyt ja kun totesi kyseessä olevan kynsienleikkuu päätti mamma parhaaksi turvata oman selustansa ja kadota paikalta :D noh, samaan jonoon se omaksi harmikseen joutui kuitenkin..

Pennut on myös alkaneet vallata muuta asuntoa, olohuoneessa pari ekaa kertaa ihmeteltiin turvallisesti huovan päällä mutta parin kerran jälkeen on tutkimusmatkailu alkanut pentuja kiinnostamaan. Nyt kun jalat kantavat jo ihan hyvin ja jotain jo näkeekin niin olohuoneen kokoinen leikkikehä on pentujen mieleen :)

 

Muutaman kerran on pennut saaneet tissimaidon lisäksi "kiinteää" ruokaa. Se sotku on aikamoinen! Tassut ruuassa ja naama ruuassa ja kun kavereiden kanssa pitää välillä vaihtaa paikkaa on myös kavereiden päät ja selät ruuassa! Ja kun noilla pennuilla on aika suora tuo elimisitön toiminto niin siinä samalla voi sitten pissailla ja kaikkailla ympäriinsä, ja pyöriä siinä ruuassa (joka tosiaankaan ei pysy siellä lautasella ;) ja kaiken näköisessä muussakin.. Noh, tuleepahan pestyä lattioita :D

Aluksi maltetaan hetki syödä ihan siististi..

Hetken ruokailun jälkeen kuitenkin malti loppuu ja alkaa bileet :) silloin saa kuulemma myös kävellä ruuan keskellä!